TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Intesa Sanpaolo Banka u saradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo organizirala predstavu za djecu
17.1.2023 14:08 | Indikator.ba
Sarajevo 17.1.2023. godine, Proteklog vikenda u Narodnom pozorištu Sarajevo, Intesa Sanpaolo Banka realizirala je projekat „Zimski raspust sa Intesa Sanpaolo Bankom“, a koji je bio namijenjen djeci iz potrebe SOS Dječijih Sela i Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, te djecu zaposlenika Banke. Djeca su uživala u baletnoj predstavi Palčica, a nakon odgledane predstave djevojčice i dječaci su imali priliku uzeti učešće u radionici koja je podrazumijevala interakciju s akterima predstave i uposlenicima Narodnog pozorišta Sarajevo.

Još jedan od povoda za organizaciju i realizaciju ovog projekta jeste i jubilej koji Intesa Sanpaolo Banka ove godine obilježava, a u pitanju je petnaesta godišnjica djelovanja ove bankarske Grupe u BiH.

- 2008. godine, upravo na ovaj datum 14.1. Intesa Sanpaolo Banka je stigla u BiH i započela svoje djelovanje, koje uspješno traje svih 15 godina. Željeli smo da obilježavanje našeg jubileja započnemo upravo sa najmlađima, a tokom cijele godine nizom aktivnosti i događaja nastavit ćemo sa obilježavanjem  istoga., izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

- Također,  željeli smo djeci  ponuditi jednu posebnu pažnju tokom njihovog zimskog raspusta i da ukažemo da se pored igre  raspust može provesti na drugačiji način tj. družeći se sa  vršnjacima, učeći o kulturi, ali i o specifičnostima bajke ''Palčica'' koja  je postala baletna predstava, dodao je Trevisan.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA