TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ekonomija
Još dvije koncesije za solarne elektrane u općini Fojnica
27.1.2023 07:07 | Indikator.ba
Ministarstvo privrede Srednjebosanskog kantona dodjeljuje koncesiju za izgradnju solarnih elektrana na širem lokalitetu Prokosa, na parcelama Barica/Bašća i Ravan, općina Fojnica, po samoinicijativnoj ponudi.

Na lokalitetu Barica i Bašća predviđa se solarna elektrana snage 520 kW, a na lokalietu Ravan snage 322 kW.

Koncesija se dodjeljuje po B.O.T. (izgradi, upravljaj, prenesi) sistemu za period do 30 godina, od dana potpisivanja ugovora o koncesiji.

Ranije je isto ministarstvo objavilo poziv za dodjelu koncesije za izgradnju dvije fotonaponske elektrane na istom lokalitetu Prokosa.
Kako je ranije Indikator.ba izveštavao, Općini Fojnica su se obratila društva EKO-Energy doo Tešanj, podružnica Fojnica, i Saračević d.o.o. Tešanj, podružnica Fojnica, za izgradnju solarnih eektrana na lokalitetu Prokos, na kojem je planirana gradnja četiri solarne elektrane - dvije po 600 kW i dvije od 2.400 kW ukupne snage.

Nakon što je poziv za koncesije za prve dvije elektrane od po 600 kW objavljen nedavno, sada je raspisan poziv za još dvije.

Ministarstvo privrede SBK je u javnom pozivu navelo da će zainteresovanim ponuđačima samoinicijativne ponude dati na uvid.

(Foto: Pixabay)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA