TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Teme javnih nabavki i bogaćenja u BiH u središtu nove urnebesne serije
28.1.2023 05:00 | Indikator.ba
Teme javnih nabavki i bogaćenja u BiH u središtu su nove serije "Tender", kreatora Srđana Vuletića, koja je snimljena u produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma.

"Tender" je urnebesna hit serija od 24 epizode koja na komičan način prikazuje svakodnevnicu u BiH. Ovaj workplace sitcom prati rad državne agencija za sprovođenje javnih nabavki, a u središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po nama dobro poznatom “nacionalni ključ“ modelu: Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tri potpuno različita karaktera, potpuno različite političke vizije i potpuno različita pogleda na svijet koji su prinuđeni raditi zajednički posao i dijeliti zajednički prostor – ured, kancelariju, ofis, office. Međutim, ono što ih spaja je jače od svih njihovih razlika – želja da se obogate. Na putu ka tome oni neće prezati ni od čega – lagaće, petljaće, potkupljivaće, ulizivaće se šefovima.

Sa druge strane, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme – hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopozdanja, nezainteresovanost koji često staju na put komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav, pa tako ni uposlenici agencije. .

Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima agencije. A agencija za javne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.

- “Ovo je, prije svega, atipična serija, koja odlazi od porodice i bavi se savremenim i modernim ljudima. Seriju karakteriše humor bez vulgarnosti, odnosno nema ponižavajućeg humora i gluma brojnih mladih, svježih lica. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo BH Telecomu, koji je prepoznao kvalitet ove serije, a koju će publika imati priliku vidjeti i u cijelom regionu, ističe autor Srđan Vuletić.

U seriji igraju Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić i Nadine Mičić.

Kreator serije i scenarist je Srđan Vuletić, u saradnji sa produkcijskom kućom F.I.S.T. iz Sarajeva, a režiju potpisuju Amra Mehić i Neven Samardžić.

Serija "Tender će biti premijerno emitovana na Moja TV platformi 22. i 23. januar2023. godine s početkom u 21 sat. U programu Federalne televizije emitovanje serije počinje 28. i 29.januara ove godine sa početkom u 20.15 sati. Emitovat će se po dvije epizode sedmično, uvijek u istom terminu (subota i nedjelja).

Serij ja promovisna kroz pretpremijera koja je održana u kinu Cineplexx u Sarajevu.
Publika je imala priliku premijerno pogledati dvije epizode ove urnebesne bh. serije.

(Foto: BH Telecom)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA