TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Od sljedeće sedmice proizvodi čapljinske Laste i na policama trgovačkih centara u Sloveniji
29.1.2023 03:05 | Indikator.ba
Nakon manje od godinu dana otkako je ponovno otvorena, tvornica keksa i vafla Lasta u Čapljini bilježi odlične reakcije potrošača, njihovi pojedini proizvodi već su postali lideri na tržištu, a od sljedećee sedmice moći će se naći i na policama trgovačkih centara u Sloveniji.

Lasta dnevno može proizvesti i do 2 500 000 komada keksa, a godišnji kapacitet tvornice trenutno je 13 000 tona.
S obzirom na to da su "Lasta keksi" krenuli na tržište u februaru 2022., a "Lasta vafli" tek na jesen, iz te tvornice kažu kako su izuzetno zadovoljni reakcijom tržišta. ''''

- Neke kategorije kao što su štrudle i krem štapići nadmašili su naša očekivanja i planove. Pa prema tome, možemo očekivati daljnji rast Lasta udjela na tržištu, kazali su u razgovoru za Fenu iz čapljinske tvornice i dodali kako su im kupci potvrdili svoje zadovoljstvo time što su pojedini Lasta keksi postali lideri na tržištu.

Naglašavaju i kako, nakon manje od godinu dana, ne mogu govoriti o velikim prihodima jer je, navode, godina iza njih uključivala finalizaciju investicije u proizvodnju, pozicioniranje proizvoda na tržište i marketinška ulaganja.
No napominju kako je prema prvim brojkama i strateškim planovima za duži vremenski period, Lasta na putu da postane najznačajniji element Violeta prometa.

Kad je u pitanju izvoz, ističu kako je prirodno da su se "Lasta" proizvodi nakon BiH ponudili zemljama u regiji, jer je i historijski to "Lastino stanište". ''''''''Od početka septembra ''''Lasta'''' se prodaje na tržištu Hrvatske. Nakon toga Lasta se proširila na tržište Crne Gore, a sljedeće sedmice moći će se naći na policama trgovačkih centara u Slovenije.

-Cilj nam je širenje i dalje u EU, najprije na tržiš te Austrije '''', rekli su iz Laste.

(Foto: Lasta)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA