TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Poznata kompanija u drvnoj industriji ulazi u novi biznis
4.2.2023 03:53 | Indikator.ba
Poznato ime u bosanskohercegovačkoj drvnoj industriji Rose-wood d.o.o. iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja ulazi u novi biznis.

Kompanija je najavila otvaranje novog pogona za proizvodnju sportske opreme.

Za rad u novom pogonu u Tvornici obuće YASSA u kojem će se proizvoditi pancerice za skijanje raspisan je konkurs za posao za 106 radnih mjesta raznih profila, od čega najviše radnika na šivanju, krojenju i pakeraju,

Preduzeće Rose-wood osnovano je 1991. godine, anjegov vlasnik je Amir Čemer. Od 1995. godine izrađuje isključivo proizvode od visokokvalitetnog bukovog drveta iz šuma srednjeg dijela Bosne i Hercegovine.

U vlastitoj pilani godišnje prerade 20.000 m3 trupaca bukve i proizvedu 12.000 m3 dasaka godišnje. Kompanija suši rezanu gradđu i proizvodi masivne bukove ploče, elemente za namještaj i namještaj. Nudi uređenje interijera i serijsku proizvodnju namještaja.

Od kvalitetnog bukovog drvnog otpada Rose-wood proizvodi brikete, kao i bukove pelete kapaciteta 5t/h.

Rose-wood izvozi 97% ukupne proizvodnje u zemlje Sjeverne Amerike, Europe, Azije i Afrike.

Od 2005. godine proizvode struju iz mini hidroelektranama, imaju i transportnu poslovnu jedinicu, a izgradili su i shopping centre TC Rose u Gornjem Vakufu i Bugojnu.

U 2021. godini Rose-wood je imao poslovne prihode od 10,6 miliona KM, a ostvario je neto dobit nešto manju od 200 hiljada KM.

Kompanija je zapošljavala 158 radnika.

(Foto: Rose-wood)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA