Politika i društvo
U ponedjeljak će 3.700 zaposlenika ECB-a raditi od kuće
8.3.2020 07:46 | Indikator.ba
Europska centralna banka (ECB) pozvala je svojih 3700 zaposlenika u Frankfurtu na Majni da u pondjeljak rade od kuće. Time centralna banka želi testirati svoj plan za slučaj vanrednih stanja, koji bi stupio na snagu ako zaposlenici budu zaraženi novim virusom corone, rekla je glasnogovornica ECB-a. Time je potvrđen izvještaj lista "Börsen-Zeitung".

Glavni je cilj jednodnevnog testiranja kućnog rada je testiranje informatičke infrastrukture središnje banke - na primjer, laptopa i prijenosa podataka. Infekcija virusom vorone može zahtijevati da neki ili čak svi zaposlenici banke rade od kuće.

Pristup zgradama ECB-a u Frankfurtu u ponedjeljak neće biti zabranjen, ali ECB pretpostavlja da će velika većina ostati kod kuće i raditi odatle, napisao je "Börsen-Zeitung".
Poziv utječe i na one zaposlenike koji rade na područjima koja se smatraju posebno osjetljivima, poput tržišnih operacija ili platnih transakcija.

ECB je već u srijedu poduzela prve mjere predostrožnosti protiv širenja koronavirusa. Zaposlenici bi trebali izbjegavati poslovna putovanja koja nisu apsolutno nužna, sve nepotrebne posjete treba izbjegavati, odgođene su konferencije u prostorijama ECB-a.

Upravno vijeće sastat će se sljedećeg četvrtka na sljedećem sastanku o monetarnoj politici. Članovia Vijeća će se konsultovati o dodatnim mjerama za podršku ekonomiji u eurozoni zbog opterećenja uzrokovanih coronavirusnom epidemijom.
Facebook Twitter Print